Viimeisimpiä artikkeleita:

Drupal 8 -sivustoja laajennetaan erilaisilla moduuleilla. Moduuleita rakennetaan usein kertakäyttöisinä räätälöinteinä yksittäisen sivuston tarpeisiin, mutta joskus tarve on yleispätevä, eikä valmista työkalua tarpeeseen löydy. Tällöin paras ratkaisu on moduulin rakentaminen ja julkaisu drupal.org-sivustolla avoimen lähdekoodin hengessä.
Takaisin lempiaiheeni pariin. Hyvin toteutettu migraatio toimii kuin junan vessa. Kokonaisen verkkokaupan sisällön voi pistää täysin sileäksi ja painaa sen jälkeen nappia: migraatioprosessi noutaa datan ja rakentaa tuotteiden attribuutit, variaatiot ja lopuksi itse tuotteet - jopa ohjekirjoja myöten - verkkokauppaan muutamassa minuutissa. Vaikka asiakas päättäisi uusia koko tuotevalikoimansa tuotehallintajärjestelmässään, niin prosessi on sama.
GDPR, General Data Protection Regulation, eli EU:n 25. toukokuuta 2018 lainvoiman saava tietosuoja-asetus alkaa jo näkyä ja kuulua. Löytääksemme eri näkökulmia ja tuntoja asian tiimoilta olemme osallistuneet niin Drupal-yhteisön, lakimiestahojen kuin yrittäjäpiirienkin tapahtumiin. Koemme nyt, että meillä on riittävät tiedot saadaksemme oman toimintamme GDPR:n vaatimusten mukaiseksi ja auttaaksemme asikkaitamme saavuttamaan saman tavoitteen.
Tagit
Verkkosivustoja ja niiden ympärille kehrättyjä kokonaispalveluita työstetään edelleen vähän miten sattuu, samalla kun budjetit kasvavat. Vaikka kehitys olisi kuinka ketterää hyvänsä, auttavat huolella laaditut ympäristöt ja työnkulku asiakasta näkemään missä mennään ja tarvittaessa puuttumaan työn suuntaan. Lisäksi selkeä prosessi ja versionhallinta turvaavat työn laadun.
Drontti osallistuu aktiivisesti Drupal-yhteisön tapahtumiin meillä ja muualla. Sen lisäksi, että yhteisöllisyys on avoimen lähdekoodin kehittämisen suola, niin omat toimintamallit ja ajatustavat tuulettuvat lähes itsestään. Niinpä lokakuun lopulla Drontin väki suuntasi Liettuan Vilnassa järjestettyyn DrupalCamp Baltics -tapahtumaan. Tälläkin kertaa ohjelmassa oli mielenkiintoisia seminaareja ja tiukkoja keskusteluja. Virallisen osuuden jälkeen camppeihin kuuluu olennaisesti iltaohjelma ja seurustelu - eli se kuuluisa verkostoituminen - muiden drupalistien kanssa.
Hyvinkään tehty sivusto ei välttämättä näytä hyvältä, jos ei siihen tuoda joitain tuoreita elementtejä. Eräs tällainen suosittu ominaisuus on parallax-efekti, jossa sivua skrollatessa tausta liikkuu hitaammin kuin sivun muut osat.
Tagit
Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoinen syväsukellus Drupal 8 -migraatiojärjestelmään ja siitä tarjoamme teille tässä pienen pulahduksen.
Tässä kaksiosaisessa artikkelisarjassa tutustumme General Data Protection Regulation -tietosuoja-asetukseen, joka tuo mukanaan merkittäviä muutoksia kaikille verkossa toimiville yrityksille. Asetus koskee henkilötietojen käsittelyä nimistä ja osoitteista lähtien ja koskee siten melko vaatimatontakin toimintaa.
Tagit